Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg brambor
- 20 dkg uzeniny (klobásy, párky, salám)
- 3 zelené papriky
- 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
- 2 cibule
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- mletá sladká paprika
- mletá pálivá paprika (nebo chilli)
- majoránka
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- vývar nebo voda
- 3 stroužky česneku
Postup receptu
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme jíšku
- V hrnci v troše oleje rozpustíme mletou papriku, zalijeme studenou vodou a vmícháme horkou jíšku
- Pak přidáme na kostičky pokrájené brambory a uzeninu, na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a přisypeme trochu drceného kmínu
- Mírným varem vaříme do změknutí brambor, občas promícháme
- Pak vložíme scezené fazole a povaříme ještě asi 5 minut
- Guláš dochutíme podle potřeby solí a přidáme prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku
- Podáváme s pečivem