Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg brambor
- 30 dkg klobás
- 2 cibule
- 50 dkg hlávkového zelí (bílé nebo červené)
- 1-2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 6 lžic kečupu
- mletá paprika
- sůl
- kmín.
Postup receptu
- Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a vmícháme mletou papriku, sůl a kmín
- Zalijeme vodou nebo pivem a přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájené dvě třetiny klobás a na nudličky nakrájené zelí
- Vaříme téměř doměkka, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a mouku provaříme
- Dochutíme kečupem a podle potřeby kořením
- Zbývající třetinu klobás nakrájíme na nudličky, osmažíme na sádle a při podávání guláš posypeme
- Podáváme s chlebem