Bramborový koláč s rozinkami a mandlemi

Bramborový koláč s rozinkami a mandlemi

Jednoduchý a lahodný dezert krásným pomerančovým či rumovým aroma.

Ingredience:

  • 250 g brambor
  • 150 g cukru
  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g rozinek nebo sultánek
  • 4 cl pomerančového likéru nebo rumu
  • 6 vajec
  • nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
  • špetka soli
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka.
  2. V mezidobě namočte rozinky na 20 minut do pomerančového likéru nebo rumu.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Oloupejte brambory a nastrouhejte je na jemném struhadle.
  5. Bílky ušlehejte do podoby tuhého sněhu.
  6. Žloutky, cukr a sůl vyšlehejte za pomoci ručního mixéru do husté pěny.
  7. Vmíchejte sultánky, nastrouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle a brambory.
  8. Nakonec rovnoměrně vmíchejte tuhý sníh z bílků.
  9. Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečte asi 45 minut.
  10. Vyjměte koláč z trouby a nechte ho vychladnout na mřížce.
  11. Po vychladnutí posypejte moučkovým cukrem.
Kousky bramborového koláče podávané na dřevěném prkénku.
zdroj: edeka.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.