Jednoduchý a lahodný dezert krásným pomerančovým či rumovým aroma.
Ingredience:
- 250 g brambor
- 150 g cukru
- 150 g mletých mandlí
- 50 g rozinek nebo sultánek
- 4 cl pomerančového likéru nebo rumu
- 6 vajec
- nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Brambory uvařte ve slupce doměkka.
- V mezidobě namočte rozinky na 20 minut do pomerančového likéru nebo rumu.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Oloupejte brambory a nastrouhejte je na jemném struhadle.
- Bílky ušlehejte do podoby tuhého sněhu.
- Žloutky, cukr a sůl vyšlehejte za pomoci ručního mixéru do husté pěny.
- Vmíchejte sultánky, nastrouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle a brambory.
- Nakonec rovnoměrně vmíchejte tuhý sníh z bílků.
- Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečte asi 45 minut.
- Vyjměte koláč z trouby a nechte ho vychladnout na mřížce.
- Po vychladnutí posypejte moučkovým cukrem.