I slaný koláč může být dobrůtka, vyzkoušejte tento recept, jehož příprava vám nezabere tolik času.
Budete potřebovat:
- 250 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
- 4 velké brambory
- 150 mililitrů vody
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- špetka soli
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- olej, sůl a pepř
Postup přípravy:
- Prosijte do mísy mouku, přidejte prášek do pečiva a špetku soli.
- Suchou směs promíchejte, poté přidejte vodu s olejem.
- Vypracujte tuhé těsto, které vyválejte a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
- Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky, asi 2 milimetry.
- Nakrájené brambory rozložte na těsto, 1 centimetr od okraje koláče.
- Do misky smíchejte pár lžic oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a lístečky rozmarýnu a řádně smíchanou směsí potřete celý koláč.
- Připravený koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi ½ hodiny.