Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

I slaný koláč může být dobrůtka, vyzkoušejte tento recept, jehož příprava vám nezabere tolik času.

Budete potřebovat:

  • 250 gramů hladké mouky
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 4 velké brambory
  • 150 mililitrů vody
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • špetka soli
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • olej, sůl a pepř

Postup přípravy:

  • Prosijte do mísy mouku, přidejte prášek do pečiva a špetku soli.
  • Suchou směs promíchejte, poté přidejte vodu s olejem.
  • Vypracujte tuhé těsto, které vyválejte a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky, asi 2 milimetry.
  • Nakrájené brambory rozložte na těsto, 1 centimetr od okraje koláče.
  • Do misky smíchejte pár lžic oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a lístečky rozmarýnu a řádně smíchanou směsí potřete celý koláč.
  • Připravený koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi ½ hodiny.
kulatý koláč s bramborami, kmínem a snítkou rozmarýnu
Zdroj foto: whole-sisters.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.