Bramborový quiche se špenátem a cheddarem

Bramborový quiche se špenátem a cheddarem
Příprava: 15 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 12

Máte zbytky nesnězených uvařených nebo upečených brambor? Skvělé! Nevyhazujte je, ale vytvořte z nich skvělý slaný koláč.

Ingredience na těsto

  • 180g hladké mouky
  • 1/2 ČL soli
  • 125g másla
  • 1 velké vejce

Ingredience na náplň

  • 6 vajec
  • 1/2 šálku smetany
  • 150g-200g strouhaného čedaru
  • 100g parmezánu
  • 150g sekaného špenátu, vymačkaného
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1/2 ČL mletého rozmarýnu
  • 2-3 PL mleté ​​čerstvé pažitky
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • 200g na kostky nakrájených pečených brambor, nejlépe studené zbytky

Postup

  • V míse smíchejte mouku spolu se špetkou soli, vmasírujte máslo, dokud nezískáte jemnou strukturu jako u strouhanky.
  • Přidejte vejce, aby se ingredience spojily a vytvořily pevné těsto, poté nechte 30 minut v chladničce.
  • Těstem vyložte formu o průměru 27 cm, popíchněte vidličkou a předpečte těsto koláče při 180°C po dobu 10-15 minut.
  • Ve velké misce rozšleháme vejce a smetanu, vmíchejte sýry, nasekaný špenát, česnek, rozmarýn, pažitku, sůl a pepř. 
  • Vše řádně promíchejte a poté přidejte opečené brambory. 
  • Hotovou směs nalijte do upečené koláčové krusty.
  • Formu umístěte plech, aby vám nevybublal. 
  • Pečte při 180°C po dobu 40-50 minut, nebo dokud nůž zasunutý do středu koláče nevyjde čistý. 
  • Po upečení nechte odpočinout alespoň 5 minut a poté podávejte.
Bramborový koláč se špenátem
Zdroj: countrycleaver.com
Monika Blažková

Autor článku
Monika Blažková

Vaření je můj relax. Už od malička mě učila moje mamka ty nejlepší dobroty. Mimo jiné se ve volném čase věnuji pečení pro mé blízké a nyní ráda předám nějakou tu inspiraci i vám. :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.