Tento skvělý letní bramborový salát ve francouzském stylu se připravuje z jarní cibulky, čerstvé kukuřice a hořčičné zálivky s koprem. Je lehký a pikantní, skvělý na pláž, piknik i na letní grilovačky.
INGREDIENCE
- 1 kg baby brambor
- sůl a černý pepř
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 1/4 šálku vařených kukuřičných zrn (1 velký kukuřičný klas)
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/2 šálku čerstvého kopru, nasekaného
Na zálivku:
- 2 a 1/2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 lžičky mořské soli
- černý pepř
- 3 lžíce rýžového vinného octa
- 1 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
POSTUP
- Opláchněte a vydrhněte brambory a nakrájejte na 0,5 cm plátky.
- Přidejte je do velkého hrnce a zalijte studenou vodou.
- Osolte a přiveďte k varu.
- Jakmile se brambory vaří, snižte teplotu na střední a pokračujte ve vaření po dobu 10–13 minut.
- Zatímco se brambory vaří, připravte si zálivku.
- Přidejte hořčici, česnek, sůl, pepř, rýžový ocet a jablečný ocet do mixovací nádoby a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Pomalu přidávejte olivový olej a šlehejte.
- Po uvaření brambory sceďte a propláchněte studenou vodou.
- Osušené brambory přidejte do velké servírovací mísy.
- Dochuťte solí a černým pepřem a 1 lžící jablečného octa.
- Přidejte kukuřici, jarní cibulku a kopr.
- Zalijte zálivkou a promíchejte.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
- Chlaďte 1 hodinu nebo déle, aby brambory nasákly více chuti zálivky.
- Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě.
- Zbytky uchovávejte zakryté v lednici až 4 dny.