Bramborový salát s kukuřicí po francouzsku

Bramborový salát s kukuřicí po francouzsku
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Tento skvělý letní bramborový salát ve francouzském stylu se připravuje z jarní cibulky, čerstvé kukuřice a hořčičné zálivky s koprem. Je lehký a pikantní, skvělý na pláž, piknik i na letní grilovačky.

INGREDIENCE

  • 1 kg baby brambor
  • sůl a černý pepř
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1  1/4 šálku vařených kukuřičných zrn (1 velký kukuřičný klas)
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/2 šálku čerstvého kopru, nasekaného

Na zálivku:

  • 2 a 1/2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • černý pepř
  • 3 lžíce rýžového vinného octa
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje

POSTUP

  • Opláchněte a vydrhněte brambory a nakrájejte na 0,5 cm plátky.
  • Přidejte je do velkého hrnce a zalijte studenou vodou.
  • Osolte a přiveďte k varu.
  • Jakmile se brambory vaří, snižte teplotu na střední a pokračujte ve vaření po dobu 10–13 minut.   
  • Zatímco se brambory vaří, připravte si zálivku.
  • Přidejte hořčici, česnek, sůl, pepř, rýžový ocet a jablečný ocet do mixovací nádoby a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Pomalu přidávejte olivový olej a šlehejte.
  • Po uvaření brambory sceďte a propláchněte studenou vodou.
  • Osušené brambory přidejte do velké servírovací mísy.
  • Dochuťte solí a černým pepřem a 1 lžící jablečného octa.
  • Přidejte kukuřici, jarní cibulku a kopr.
  • Zalijte zálivkou a promíchejte.
  • Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
  • Chlaďte 1 hodinu nebo déle, aby brambory nasákly více chuti zálivky.
  • Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě.
  • Zbytky uchovávejte zakryté v lednici až 4 dny.
Zeleninový salát v míse.
www.eatwellenjoylife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.