Bramborový salát s šalotkovo-petrželkovou zálivkou

Bramborový salát s šalotkovo-petrželkovou zálivkou
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 5

V jednoduchosti je krása a to přesně potvrzuje následující recept. Brambory promíchané se zálivkou z octa, hořčice, šalotky a petrželky jsou snadné a přitom tak dobré! Podávejte je jako neotřelou přilohu nebo jako lehkou večeři.

Ingredience

  • 1 kg nových brambor, oloupaných
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 3 malé šalotky, velmi jemně nasekané
  • 1 hrst čerstvé petrželky, nasekané nahrubo

Postup

  1. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Sceďte a nechte mírně vychladnout.
  3. Vyšlehejte hořčici s octem a pomalu přilévejte olivový olej.
  4. Přidejte nakrájenou šalotku a petrželku a dobře ochuťte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  5. Uvařené brambory rozkrojte napůl a ozdobte šalotkovo-petrželkovou zálivkou.
Brambory promíchané se zálivkou z octa, hořčice, šalotky a petrželky servírované na talíři.
www.jamieoliver.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.