V jednoduchosti je krása a to přesně potvrzuje následující recept. Brambory promíchané se zálivkou z octa, hořčice, šalotky a petrželky jsou snadné a přitom tak dobré! Podávejte je jako neotřelou přilohu nebo jako lehkou večeři.
Ingredience
- 1 kg nových brambor, oloupaných
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
- 3 malé šalotky, velmi jemně nasekané
- 1 hrst čerstvé petrželky, nasekané nahrubo
Postup
- Brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
- Sceďte a nechte mírně vychladnout.
- Vyšlehejte hořčici s octem a pomalu přilévejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou šalotku a petrželku a dobře ochuťte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Uvařené brambory rozkrojte napůl a ozdobte šalotkovo-petrželkovou zálivkou.