Bez brambor bychom se v naší kuchyni jen stěží obešli.
V současné době u nás existuje nespočet receptů z brambor a ty nejlepší jsme vybrali právě zde pro vás.
Vyzkoušejte je a uvidíte, že si pochutnáte!
Naše recepty
Typy brambor a jak je použít v kuchyni
Pečené: Odrůda Russet Burbank jsou klasikou na pečení, ale lze upéct jakékoli jiné brambory.
Polévka: Do polévky použijte voskové brambory (malé bílé nebo červené brambory), protože si zachovají svůj tvar.
Hranolky: Většina hranolků se vyrábí z červenohnědých brambor.
Bramboráky nebo placky: Russet Burbank jsou také ideální, protože drží pohromadě lépe než voskové odrůdy.
Kaše: Škrobové (červenohnědé) tvoří nejnadýchanější bramborovou kaši, ale lze použít jakoukoliv libovolnou odrůdu.
Bramborový salát: Voskové odrůdy jsou nejlepší, protože se nerozpadají.