Brambory pečené s cuketou a sýrem Roquefort

Brambory pečené s cuketou a sýrem Roquefort
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Užijte si tento jednoduchý recept na zapékanou zeleninu s úžasným sýrem Roquefort, který pokrmu dodává úplně nový rozměr. Připravte si ho jako večeři kdykoli během týdne!

Co budete potřebovat

  • 400 g brambor nakrájených na tenké plátky
  • 2 cukety, nakrájené na tenké plátky
  • 4 lžíce rozdrobeného sýra Roquefort
  • 2 lžíce crème fraîche
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • cca 2 šálky mléka
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Do hrnce přidejte brambory a zalijte dostatečným množstvím mléka, aby byly brambory zakryté, nechte vařit asi 5 minut, ale stále musí být tuhé.
  • Přidejte cuketu a vařte další 3 minuty.
  • Sundejte ze sporáku a sceďte.
  • Vložte brambory a cuketu do hluboké misky a přidejte sůl a pepř.
  • V misce smíchejte sýr Roquefort, jogurt, crème fraîche a tymián.
  • Osolte a opepřete dle chuti.
  • Do ramekinů (mističek) nandejte zeleninu, poté přidejte lžíci jogurtovo-sýrové směsi, poté pokračuje další vrstvou zeleniny a nakonec další vrstvou jogurtovo-sýrové směsi.  
  • Pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia po dobu asi 20-25 minut.
  • Dobrou chuť!
Zapékaná zelenina s roquefortem v ramekinu.
www.citronetvanille.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.