Užijte si tento jednoduchý recept na zapékanou zeleninu s úžasným sýrem Roquefort, který pokrmu dodává úplně nový rozměr. Připravte si ho jako večeři kdykoli během týdne!
Co budete potřebovat
- 400 g brambor nakrájených na tenké plátky
- 2 cukety, nakrájené na tenké plátky
- 4 lžíce rozdrobeného sýra Roquefort
- 2 lžíce crème fraîche
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- cca 2 šálky mléka
- tymián
- sůl
- pepř
Postup
- Do hrnce přidejte brambory a zalijte dostatečným množstvím mléka, aby byly brambory zakryté, nechte vařit asi 5 minut, ale stále musí být tuhé.
- Přidejte cuketu a vařte další 3 minuty.
- Sundejte ze sporáku a sceďte.
- Vložte brambory a cuketu do hluboké misky a přidejte sůl a pepř.
- V misce smíchejte sýr Roquefort, jogurt, crème fraîche a tymián.
- Osolte a opepřete dle chuti.
- Do ramekinů (mističek) nandejte zeleninu, poté přidejte lžíci jogurtovo-sýrové směsi, poté pokračuje další vrstvou zeleniny a nakonec další vrstvou jogurtovo-sýrové směsi.
- Pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia po dobu asi 20-25 minut.
- Dobrou chuť!