Kombinace brambor, kuřecích prsou, čedaru, slaniny, farmářského dresinku a smetany je naprosto perfektní a nebudete jí mít nikdy dost. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 1/4 lžičky soli nebo podle chuti
- 1/2 lžičky cukru
- 3 špetky mletého černého pepře
- 1 lžíce farmářského dresinku
- 1/4 šálku smetany ke šlehání
- 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
- 226 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kostičky
- 2 plátky slaniny, nakrájené na kousky
- 4 lžíce másla nakrájeného na malé kousky
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 1 stonek jarní cibulky (pouze zelená část), nakrájený na malá kolečka
Postup
- Zahřejte troubu na 175°C.
- Zapékací formu o rozměrech 23 x 23 cm lehce vymažte trochou oleje nebo másla.
- Do smetany ke šlehání přidejte sůl, cukr, pepř a farmářský dresink.
- Lehce promíchejte.
- Rozložte brambory a poté kuřecí maso do jedné vrstvy.
- Posypte slaninou, máslem a navrch navrstvěte polovinu čedaru a jarní cibulku.
- Zalijte smetanovou směsí.
- Zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu.
- Odstraňte alobal a pečte dalších 30 minut.
- V posledních 10 minutách posypte zbylým čedarem a pečte, dokud sýr není lehce křupavý.
- Vyndejte z trouby a ihned podávejte.