Brambory pečené s kuřecím masem, slaninou a smetanovou omáčkou

Brambory pečené s kuřecím masem, slaninou a smetanovou omáčkou
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 2

Kombinace brambor, kuřecích prsou, čedaru, slaniny, farmářského dresinku a smetany je naprosto perfektní a nebudete jí mít nikdy dost. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 1/4 lžičky soli nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky cukru
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 1 lžíce farmářského dresinku
  • 1/4 šálku smetany ke šlehání
  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 226 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kostičky
  • 2 plátky slaniny, nakrájené na kousky
  • 4 lžíce másla nakrájeného na malé kousky
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 1 stonek jarní cibulky (pouze zelená část), nakrájený na malá kolečka

Postup

  • Zahřejte troubu na 175°C.
  • Zapékací formu o rozměrech 23 x 23 cm lehce vymažte trochou oleje nebo másla.
  • Do smetany ke šlehání přidejte sůl, cukr, pepř a farmářský dresink.
  • Lehce promíchejte.
  • Rozložte brambory a poté kuřecí maso do jedné vrstvy.
  • Posypte slaninou, máslem a navrch navrstvěte polovinu čedaru a jarní cibulku.
  • Zalijte smetanovou směsí.
  • Zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu.
  • Odstraňte alobal a pečte dalších 30 minut.
  • V posledních 10 minutách posypte zbylým čedarem a pečte, dokud sýr není lehce křupavý.
  • Vyndejte z trouby a ihned podávejte.
Zapékané brambory s kuřecím masem, čedar, slaninou a smetanovou omáčkou v zapékací míse.
www.rasamalaysia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.