Brambory pečené s kysaným zelím a uzeným masem

Brambory pečené s kysaným zelím a uzeným masem
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 5

Vydatný pokrm, který vám prostě nemůže nechutnat! Brambory zapečené s kysaným zelím, uzeným vepřovým masem a zakysanou smetanou jsou naprosto vynikající a zamiluje si je celá vaše rodina.

Co budete potřebovat

  • 600 g brambor
  • sůl dle chuti
  • 120 ml ohřátého mléka
  • 1 lžíce másla
  • muškátový oříšek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 malé bobkové listy
  • 1 lžíce kmínu
  • 400 g kysaného zelí
  • 500 g uzeného vepřového masa (vařeného, ​​vykostěného, ​​nakrájeného na plátky)
  • 200 g zakysané smetany
  • mletá paprika
  • ½ svazku pažitky

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Brambory oloupejte, opláchněte a vařte do měkka 30 minut ve velkém množství osolené vody.
  • Sceďte, nechte odpařit vlhkost a 3/4 brambor rozšťouchejte.
  • Prolisované brambory smíchejte s mlékem, máslem a muškátovým oříškem.
  • Zbylé brambory nakrájejte nahrubo a promíchejte.
  • Cibuli oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a orestujte na rozpáleném oleji.
  • Přidejte bobkové listy, kmín a kysané zelí a na mírném ohni vařte přikryté cca 5 minut.
  • Uzené maso nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do zapékací mísy s kysaným zelím a bramborovou kaší.
  • Zakysanou smetanu dochuťte solí a pepřem a nalijte na směs v zapékací míse.
  • Pečtev předehřáté troubě asi 35 minut.
  • Posypte nasekanou pažitkou a podávejte horké.
Brambory pečené s kysaným zelím, uzeným vepřovým masem a zakysanou smetanou v zapékací míse s vařečkou.
www.eatsmarter.com

Připravili jsme si pro vás také další zajímavé recepty na zapečené brambory 9x jinak, které určitě stojí za to vyzkoušet!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.