Vydatný pokrm, který vám prostě nemůže nechutnat! Brambory zapečené s kysaným zelím, uzeným vepřovým masem a zakysanou smetanou jsou naprosto vynikající a zamiluje si je celá vaše rodina.
Co budete potřebovat
- 600 g brambor
- sůl dle chuti
- 120 ml ohřátého mléka
- 1 lžíce másla
- muškátový oříšek
- 1 cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 malé bobkové listy
- 1 lžíce kmínu
- 400 g kysaného zelí
- 500 g uzeného vepřového masa (vařeného, vykostěného, nakrájeného na plátky)
- 200 g zakysané smetany
- mletá paprika
- ½ svazku pažitky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Brambory oloupejte, opláchněte a vařte do měkka 30 minut ve velkém množství osolené vody.
- Sceďte, nechte odpařit vlhkost a 3/4 brambor rozšťouchejte.
- Prolisované brambory smíchejte s mlékem, máslem a muškátovým oříškem.
- Zbylé brambory nakrájejte nahrubo a promíchejte.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a orestujte na rozpáleném oleji.
- Přidejte bobkové listy, kmín a kysané zelí a na mírném ohni vařte přikryté cca 5 minut.
- Uzené maso nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do zapékací mísy s kysaným zelím a bramborovou kaší.
- Zakysanou smetanu dochuťte solí a pepřem a nalijte na směs v zapékací míse.
- Pečtev předehřáté troubě asi 35 minut.
- Posypte nasekanou pažitkou a podávejte horké.
Připravili jsme si pro vás také další zajímavé recepty na zapečené brambory 9x jinak, které určitě stojí za to vyzkoušet!