Brambory pečené s mletým masem a zeleninou

Brambory pečené s mletým masem a zeleninou
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Vynikající a syté jídlo, které uspokojí vaše chuťové buňky. Navíc je plné zeleniny, takže je vhodné i pro děti.

Co budete potřebovat

  • 400 g vařených brambor
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g mixu mletého masa
  • 2 lžičky mleté ​​papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 cuketa
  • 1 lžíce másla
  • 250 g zelených fazolek
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 200 g strouhaného sýra Gruyere

Postup

  • Brambory, papriku a cuketu nakrájejte na malé kostičky, cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji.
  • Přidejte mleté ​​maso a restujte, dokud se nebude drobit.
  • Vmíchejte rajčatový protlak a petrželku a dochuťte solí, pepřem a paprikou.
  • Mleté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Na zbylém oleji spolu s máslem restujte kostky brambor, papriky a cukety a vařte asi 5 minut.
  • Zelené fazolky propláchněte, osušte a vařte ve vroucí osolené vodě asi 10 minut.
  • Sceďte, propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.
  • Zapékací mísu vymažte tukem a navrstvěte dovnitř zeleninu a maso.
  • Posypte sýrem a pečte v troubě předehřáté na 220°C asi 20 minut.
  • Vyjměte z trouby a podávejte.
Zapékaná zelenina s mletým masem a sýrem v zapékací misce.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.