Vynikající a syté jídlo, které uspokojí vaše chuťové buňky. Navíc je plné zeleniny, takže je vhodné i pro děti.
Co budete potřebovat
- 400 g vařených brambor
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 500 g mixu mletého masa
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 cuketa
- 1 lžíce másla
- 250 g zelených fazolek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 200 g strouhaného sýra Gruyere
Postup
- Brambory, papriku a cuketu nakrájejte na malé kostičky, cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji.
- Přidejte mleté maso a restujte, dokud se nebude drobit.
- Vmíchejte rajčatový protlak a petrželku a dochuťte solí, pepřem a paprikou.
- Mleté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Na zbylém oleji spolu s máslem restujte kostky brambor, papriky a cukety a vařte asi 5 minut.
- Zelené fazolky propláchněte, osušte a vařte ve vroucí osolené vodě asi 10 minut.
- Sceďte, propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.
- Zapékací mísu vymažte tukem a navrstvěte dovnitř zeleninu a maso.
- Posypte sýrem a pečte v troubě předehřáté na 220°C asi 20 minut.
- Vyjměte z trouby a podávejte.