Brambory s česnekem a parmezánem ve smetanové omáčce

Brambory s česnekem a parmezánem ve smetanové omáčce

Užijte si tuto jednoduchou a přitom naprosto luxusní přílohu, která se skvěle hodí třeba k pečenému masu jakéhokoli druhu.

Ingredience

  • 700 g nových brambor, očištěných
  • 2 a 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku másla
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku 12% smetany
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/8 lžičky kajenského pepře
  • čerstvá nasekaná petrželka
  • sůl a čerstvý černý pepř dle chuti

Postup

  1. Přidejte brambory do hrnce a zalijte 2 litry studené vody.
  2. Vmíchejte sůl.
  3. Přiveďte k varu na vysokém plameni.
  4. Jakmile se voda začne vařit, snižte plamen a brambory vařte odkryté 13–15 minut nebo dokud nezměknou.
  5. Nepřevařujte, nebo se rozpadnou.
  6. Ihned sceďte a dejte stranou.
  7. Zatímco se brambory vaří, připravte si smetanovou omáčku.
  8. Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni máslo.
  9. Přidejte česnek a restujte za častého míchání, dokud nebude voňavý, asi 30 sekund.
  10. Vmíchejte mouku a vařte do světle zlatavé barvy, asi minutu.
  11. Postupně zašlehejte kuřecí vývar a za stálého šlehání vařte do mírného zhoustnutí.
  12. Vmíchejte smetanu, kajenský pepř a parmezán.
  13. Dochuťte solí a pepřem, podle chuti.
  14. Směs nechte zhoustnout.
  15. Pokud je příliš hustá, přidejte podle potřeby více mléka.
  16. Promíchejte vařené brambory se smetanovou omáčkou.
  17. Před podáváním ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.
Česnekovo-sýrová smetanová omáčka s bramborami a čerstvými bylinkami v pánvi.
www.littlebroken.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.