Nyní si představíme recept na výbornou přílohu k jakémukoliv pokrmu. Bambory si můžete připravit i na způsob gratinovaných. Stačí je před zaklopením hrnce polít trochou smetany a posypat sýrem.
Ingredience
- 1kg oloupaných brambor
- 2 lžíce másla
- sůl
- kmín
- koření dle chuti
Postup
- Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky (asi 0,5 cm).
- V papiňáku rozehřejte máslo a poté přidejte nakrájené brambory.
- Bambory poté osolte, opepřete, okmínujte či posypte kořením, které máte nejraději.
- Vše řádně promíchejte, aby brambory byly obalen máslem a kořením ze všech stran.
- Zaklopte hrnec a pečte na středním plamenu.
- Papiňák by měl začít syčet, tak jej ztlumte na nejnižší plamen a poté dopékejte ještě 5 minut.
Pokud přidáváte smetanu se sýrem, smetanu přilijte ihned před pečením a sýrem posypte jakmile začne papiňák syčet.