Brambory v tlakovém hrnci

Brambory v tlakovém hrnci
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 5

Nyní si představíme recept na výbornou přílohu k jakémukoliv pokrmu. Bambory si můžete připravit i na způsob gratinovaných. Stačí je před zaklopením hrnce polít trochou smetany a posypat sýrem.

Ingredience

  • 1kg oloupaných brambor
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • kmín
  • koření dle chuti

Postup

  • Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky (asi 0,5 cm).
  • V papiňáku rozehřejte máslo a poté přidejte nakrájené brambory.
  • Bambory poté osolte, opepřete, okmínujte či posypte kořením, které máte nejraději.
  • Vše řádně promíchejte, aby brambory byly obalen máslem a kořením ze všech stran.
  • Zaklopte hrnec a pečte na středním plamenu.
  • Papiňák by měl začít syčet, tak jej ztlumte na nejnižší plamen a poté dopékejte ještě 5 minut.

Pokud přidáváte smetanu se sýrem, smetanu přilijte ihned před pečením a sýrem posypte jakmile začne papiňák syčet.

Opečené brambory posypané petrželkou
Zdroj: eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.