Brambory z mikrovlnné trouby se slaninou a sýrem

Brambory z mikrovlnné trouby se slaninou a sýrem

Pečení brambor v troubě chvíli trvá, ale pokud vás honí čas, můžete na jejich přípravu klidně použít mikrovlnnou troubu a výsledek bude i tak luxusní.

Ingredience

  • 1 velký brambor, omytý a vydrhnutý
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, podle chuti
  • 2 plátky slaniny
  • ¼ šálku strouhaného sýru čedar
  • zakysaná smetana, k podávání   
  • čerstvá pažitka, k podávání

Postup

  1. Vidličkou propíchněte do brambory dírky, poté ji potřete olejem a solí.
  2. Plátky slaniny položte na stejný talíř jako brambory, vložte do mikrovlnné trouby na 7-9 minut, dokud slanina není křupavá a brambory měkké.
  3. Dávejte pozor, aby se slanina nepřipálila.
  4. Po vychladnutí slaninu rozdrobte.
  5. Bramboru rozkrojte napůl a pak pomocí vidličky načechrejte vnitřek.
  6. Navrch nasypte sýr a poté dejte na dalších 30 sekund do mikrovlnky.
  7. Ozdobte zakysanou smetanu, kousky drcené slaniny a pažitkou.
  8. Užijte si to!
Brambora se sýrem, ozdobená slaninou, zakysanou smetanou a pažitkou, servírovaná na talířku.
www.buzzfeed.com

Hledáte i další výborné krevetové recepty? Poradíme vám, jak na ně!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.