Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 hovězí roštěnky
- sůl
- 1 cibule
- sádlo
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce kečupu
- 2 dl smetany
- 1 vařená mrkev
- kousek vařeného celeru
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 2 sterilované okurky
Postup receptu
- Roštěnky naklepeme, po obvodu lehce nařízneme a osolíme po obou stranách
- Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni roštěnky a prudce je po obou stranách opečeme
- Pak je podlijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme doměkka
- Během dušení je podle potřeby podléváme horkým vývarem nebo vodou a občas je i obrátíme
- Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme osmažit a pak zalijeme vývarem nebo vodou
- Omáčku rozšleháme metličkou, přidáme kečup a provaříme
- Provařenou omáčku zjemníme smetanou, přidáme na kostičky nakrájenou vařenou mrkev a celer, nakrájené sterilované okurky a okapaný sterilovaný hrášek
- Omáčku dochutíme, roštěnky vložíme zpět a vše krátce podusíme
- Příloha: brambory, dušená rýže, jemné noky