Bratislavské rohlíčky bez kynutí

Bratislavské rohlíčky bez kynutí

Jestli vás honí mlsná a nevíte co upéct, ale máte chuť na něco s náplní, zkuste toto vynikající sladké pečivo, které chutná úžasně. Jeho příprava je maximálně jednoduchá a výsledek potěší nejen vás, ale i vaše blízké.

Ingredience:

Na těsto:

  • 250 g margarínu na pečení
  • 350 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1/4 lžičky soli

Na náplň:

  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g mletého máku
  • 70 g krystalového cukru
  • 1 lžička vody

Na potření:

  • Rozpuštěné máslo
  • 2 žloutky

Postup:

  • Nejdříve začneme tím, že si připravíme náplň.
  • Do hrnce dáme vodu s cukrem, přivedeme k varu a přidáme mleté ​​vlašské ořechy s mákem.
  • Poté odstavíme a necháme vychladnout.
  • Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomocí válečku rozválíme těsto na pomoučené desce, dokud nebude tenké asi 0,5 cm.
  • Z těsta vykrajujeme malé čtverečky a do každého dáme trochu náplně.
  • Srolujeme, okraje přitlačíme k sobě a zahneme tak, aby rohlíček vypadal jako písmenko C.
  • Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem a poté ještě žloutky, tak dosáhneme toho, že budou krásně zlaté.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a pečeme zhruba 10–15 minut.
  • Po upečení necháme vychladnout na kuchyňské mřížce a posypeme cukrem.

Tip: Pokud nemáme ořechy, můžeme je nahradit švestkovými povidly.

Báječné a dokonale jemné rohlíky z těsta bez kvasnic.
Zdroj: https://www.yumecipe.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.