Jestli jste doposud neochutnali recepty na bratislavské rohlíčky, pak to rozhodně musíte napravit.
Mají velmi jemnou lahodnou chuť, jsou křupavé a doslova se rozplývají na jazyku.
Můžete je připravit prakticky kdykoliv, ať už chystáte občerstvení pro dětskou oslavu, na Velikonoce nebo klidně o Vánocích.
Překvapte své blízké a naservírujte jim sladké pohoštění, po kterém se jen zapráší. Uvidíte, že vás budou milovat.
Naše recepty
Co jsou Bratislavské rohlíčky?
Dnes se většinou připravují až na Vánoce, ale v dřívějších dobách to bylo pečivo, které se peklo po celý rok. Svou slávu zažily už v době, kdy se ještě hlavnímu městu Slovenska Bratislavě říkávalo Prešpurk, což bylo za dob Rakousko-Uherska. Co je pro toto cukroví/pečivo charakteristické, je nepřekonatelná vůně másla, jemná struktura těsta a skvělá nádivka.