Brazilská krémová polévka z červené čočky s kokosovým mlékem

Brazilská krémová polévka z červené čočky s kokosovým mlékem

Nejlepší polévka z červené čočky je krásně vláčná, jemná a chuťově vyvážená. Toho docílíte přidáním kokosového mléka a tou správnou kombinací koření.

Ingredience

  • 150 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 chilli paprička
  • ½ l zeleninového vývaru nebo ½ litru vody a ½ kostky zeleninového bujónu
  • sůl, pepř
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 PL olivového oleje

Postup

  1. Cibuli nakrájenou najemno osmahněte na oleji v hrnci
  2. Přidejte červenou čočku a mrkev
  3. Krátce opečte
  4. Přidejte nasekaný česnek a promíchejte
  5. Zalijte vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem a přiveďte k varu
  6. Přidejte bobkový list a nasekanou chilli papričku
  7. Vařte asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne
  8. Zalijte kokosovým mlékem
  9. Osolte a opepřete podle chuti
  10. Podávejte ozdobené petrželkou
čočková polévka s miskou bylinek a lžící na dřevěném podkladu
Zdroj: braziliankitchenabroad.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.