Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 housky
- 1/8 l vody
- 1 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- slanina
- cibule
- mrkev
- pór
- vařená brokolice a vařená 1/4 květáku
- 2 vejce
- 2 dl mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- chilli koření
Postup receptu
- Housky nakrájíme na plátky a zalijeme osolenou a podle chuti okořeněnou (např. lžičkou gril. koření) vodou s olejem a prolisovaným česnekem
- Promícháme a necháme vsáknout do housek
- Na pánvi rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme na ní nakrájenou cibuli, pór a nastrouhanou mrkev
- Zeleninovou směs okořeníme solí, pepřem a špetkou chilli
- Do vymazaného pekáčku rozprostřeme navlhčené plátky housek, na ně narovnáme orestovanou slaninu se zeleninou
- Na zeleninu rozdělíme růžičky brokolice uvařené v osolené vodě a mezi ně dáme nasekaný květák a podle chuti dosolíme a opepříme
- Krátce zapečeme, mezitím připravíme z vajec, mouky a mléka palačinkové těsto a zeleninovou směs jím zalijeme
- Zapečeme dočervena
- Obměna: můžeme také zalévat kořeněným bešamelem s rozmíchanými 2 žloutky nebo sýrovou omáčkou, případně sypat strouhaným sýrem