Hnědá rýže ochucená citronem, brokolice, cizrna a feta překvapivě vytváří lahodnou kombinaci. Pouze 5 ingrediencí a jednoduchá zálivka!
INGREDIENCE
Na salát:
- 1,5 šálku vařené hnědé rýže
- 3 šálky brokolice (syrové), nakrájené na malé růžičky
- 2 šálky scezené a propláchnuté cizrny (1 x 540 ml plechovka cizrny)
- ½ červené cibule nakrájené nadrobno
- 1 šálek rozdrobeného sýra feta
Na zálivku:
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Do velké mísy přidejte uvařenou rýži, nakrájenou brokolici, cizrnu, červenou cibuli a fetu.
- Všechno promíchejte dohromady.
- Na zálivku smíchejte olivový olej, bílý vinný ocet, šťávu z 1 citronu, sůl a pepř.
- Salát přelijte zálivkou.
- Pořádně promíchejte.
- Navrch dejte citronovou kůru podle chuti.
- Podle chuti přidejte také čerstvě mletý pepř.
- Ihned podávejte nebo uchovávejte v lednici, dokud nebudete servírovat.
- Vydrží až 3 dny.

Vyzkoušejte také našich 7 snadných receptů na pomazánky z brokolice, které zachutnají každému!