Listové těsto namazané sýrem mascarpone, ozdobené broskvemi a nasekanými praženými pistáciemi je jednoduše úžasné! Skvěle funguje jako předkrm, příloha i svačinka.
Co budete potřebovat
- 1 plát listového těsta
- 230 g mascarpone
- 3 broskve, nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce medu
- ⅓ šálku nasekaných pražených pistácií
- sůl a pepř
- 1 vejce rozšlehané s 1 lžičkou vody
Postup
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Plech vyložte pečicím papírem nebo alobalem.
- Mascarpone rozmíchejte lžící, aby se prohřálo a bylo krémovější.
- Na plech vyložený pečícím papírem položte plát listového těsta.
- Několikrát ho propíchněte vidličkou.
- Na listové těsto namažte v rovnoměrné vrstvě mascarpone a ponechte okraje cca 2,5 cm.
- Na mascarpone navrstvěte nakrájené broskve.
- Pokapejte medem.
- Posypte špetkou soli a pepře.
- Navrch dejte nasekané pistácie.
- Volné okraje pomažte rozšlehaným vejcem.
- Pečte 20 až 25 minut, dokud těstp není zlaté a křupavé.
- Podávejte ihned!
Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty na koláče z broskví, po kterých se budete olizovat!