Broskvový chlebíček s vanilkovou polevou

Broskvový chlebíček s vanilkovou polevou
Příprava: 20 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 10

Tento chlebíček s broskvemi je nejlepší teplý s kopečkem zmrzliny, ale chybu neuděláte ani se studeným. Perfektně se tak hodí třeba na letní piknik.

Ingredience

Na chlebíček:

  • 1 a 1/2 šálků hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2/3 hrnku másla
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2/3 hrnku mléka
  • 2 malé neloupané broskve, nakrájené na relativně malé kousky

Na vanilkovou polevu:

  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička mléka

Postup                                       

  1. Chlebíčkovou formu o velikosti 23 x 13 cm vymažte tukem a vyložte pečícím papírem.
  2. Předehřejte troubu na 175°C.
  3. Mouku a prášek do pečiva prosejte a dejte stranou.
  4. Máslo a cukr velmi dobře vyšlehejte.
  5. Vmíchejte vanilkový extrakt.
  6. Po jednom zašlehejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
  7. Přímíchejte směs mouky a prášku do pečiva střídavě s mlékem.
  8. Při přidávání mokrých a suchých surovin vždy začínejte a končete u suchých surovin.
  9. Obecně je dobré přidávat suché přísady ve 3 porcích a mléko ve dvou dávkách.
  10. Jemně ručně vmíchejte nasekané broskve pomocí gumové stěrky.
  11. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy a pečte asi hodinu až hodinu a 15 minut.
  12. Vložte do chlebíčku párátko a tím se ujistěte, že je hotový.
  13. Pokud vám bude chlebíček příliš hnědnout, snižte na poslední dobu pečení teplotu.
  14. Chlebíček nechte vychladnout ve formě po dobu 15 minut, než jej vyjmete na mřížku, aby zcela vychladl.
  15. Pokud podáváte chlebíček teplý, můžete na něj přidat polevu, když byl asi 30-40 minut po vytažení z trouby.
  16. Připravte si polevu.
  17. Jednoduše smíchejte všechny přísady na polevu do hladka.
  18. V případě potřeby přidejte do polevy ještě pár kapek mléka pro rozředění nebo přidejte čajovou lžičku nebo dvě moučkového cukru, aby měla poleva správnou, tekutou konzistenci.
  19. Nalijte polevu rovnoměrně na povrch chlebíčku.
  20. Dobrou chuť!
Chlebíček z broskví zalitý vanilkovou polevou.
www.rockrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.