Broskvový džus

Broskvový džus
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 1

Co je víc než zralá, čerstvá, šťavnatá broskev? Džus z ní připraven! Je vynikající smíchaný s perlivou vodou, můžete ho však použít třeba i do míchaných alkoholických drinků nebo ho popíjet jen tak samotný.

Ingredience

  • 8 čerstvých broskví
  • šťáva z 1 citrónu
  • v případě potřeby přidejte 8-12 lžic cukru podle chuti
  • 4 šálky vody

Postup

  1. Naplníme velký hrnec vodou a přivedeme k varu.
  2. Očistíme broskve a na spodní straně každé broskve vykrojíme „X“ (usnadňuje to pozdější loupání).
  3. Vložíme broskve do vody a vaříme 1 minutu.
  4. Vyjmeme broskve z hrnce a vložíme je do velké mísy naplněné ledovou vodou, abychom zastavili proces vaření.
  5. Když broskve dostatečně vychladnou, oloupeme je, rozkrojíme napůl a odstraníme pecku.
  6. Do mixéru přidáme dvě broskve najednou a přidáme 1 šálek vody.
  7. Necháme mixér běžet na maximum, dokud nebudeme mít broskvovou šťávu.
  8. Nalijeme ji do jemného síta a stěrkou vytlačíme co nejvíce tekutiny.
  9. Přecezenou šťávu dáme do hrnce.
  10. Opakujeme ještě 3x.
  11. Do šťávy přidáme v případě potřeby citronovou šťávu a cukr a přivedeme k varu.
  12. Jakmile se šťáva vyvaří, stáhneme ji z plotny a necháme vychladnout.
  13. Po vychladnutí nalijeme do vzduchotěsných nádob (například zavařovací sklenice) a uložíme je do lednice, dokud nebudeme připraveni je použít.
  14. Vzniklý džus se dá také zmrazit nebo zavařit pro pozdější použití.
Džus z broskví rozlitý v lahvích, před kterými jsou položeny čerstvé broskve.
www.rockymountaincooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.