Broskvový koláč s drobenkou

Broskvový koláč s drobenkou

Tento rychlý a jednoduchý recept je výborný tip pro všední den, ale i sváteční příležitost.

Budete potřebovat:

Na drobenku:

  • ½ šálku hnědého cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  •  ¾ šálku mouky 
  • 1/3 šálku změklého másla
  •  můžete přidat ½ šálku nasekaných vlašských oříšků
  •  8 středně velkých broskví
  • listové těsto
  • ½ šálku hnědého cukru
  •  ½ šálku hladké mouky
  •  2 lžičky citrónové šťávy
  •  ¼ lžičky mleté skořice 

Postup přípravy:

  • Vyválejte listové těsto a vyložte jím pečicí nádobu.
  • Oloupejte broskve a nakrájejte je na menší kostičky.
  • V míse smíchejte nakrájené broskve, cukr, mouku, citrónovou šťávu a skořici. Směs promíchejte.
  • Předehřejte si troubu na 200 °C
  • Na těsto vložte broskvovou směs, kterou nejdříve přecedíte. Šťáva by rozmočila těsto, proto ji slijte.
  • Nachystejte si drobenku: v míse smíchejte cukr, skořici a mouku. Promíchejte s rozměklým máslem a pokud chcete, přidejte oříšky. Drobenkou pokryjte broskvovou směs.
  • V předehřáté troubě pečte 20 minut. Po této době trochu snižte teplotu, stačí na 175 °C, a pečte ještě půl hodiny.
  • Po vytažení nechte koláč vychladnout v pokojové teplotě.
kulatý koláč s broskvemi, posypaný drobenkou
Zdroj foto: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.