Tento rychlý a jednoduchý recept je výborný tip pro všední den, ale i sváteční příležitost.
Budete potřebovat:
Na drobenku:
- ½ šálku hnědého cukru
- 1 lžička mleté skořice
- ¾ šálku mouky
- 1/3 šálku změklého másla
- můžete přidat ½ šálku nasekaných vlašských oříšků
- 8 středně velkých broskví
- listové těsto
- ½ šálku hnědého cukru
- ½ šálku hladké mouky
- 2 lžičky citrónové šťávy
- ¼ lžičky mleté skořice
Postup přípravy:
- Vyválejte listové těsto a vyložte jím pečicí nádobu.
- Oloupejte broskve a nakrájejte je na menší kostičky.
- V míse smíchejte nakrájené broskve, cukr, mouku, citrónovou šťávu a skořici. Směs promíchejte.
- Předehřejte si troubu na 200 °C
- Na těsto vložte broskvovou směs, kterou nejdříve přecedíte. Šťáva by rozmočila těsto, proto ji slijte.
- Nachystejte si drobenku: v míse smíchejte cukr, skořici a mouku. Promíchejte s rozměklým máslem a pokud chcete, přidejte oříšky. Drobenkou pokryjte broskvovou směs.
- V předehřáté troubě pečte 20 minut. Po této době trochu snižte teplotu, stačí na 175 °C, a pečte ještě půl hodiny.
- Po vytažení nechte koláč vychladnout v pokojové teplotě.