Broskvový koláč s pudinkem

Broskvový koláč s pudinkem

Spojte ve vaší kuchyni dvě výborné chuti a dejte si pudinkový koláč. Těsto navíc můžete připravit během pouhé minuty! Máte stále spoustu tohoto ovoce? Nechte se inspirovat, co dělat s přebytkem broskví.

Budete potřebovat:

Na koláčové těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • špetka soli
  • trochu ledové vody

Na náplň do koláče:

  • 5 středně velkých broskví
  • šálek řeckého jogurtu
  • 3 velké žloutky
  • ¾ šálku hnědého cukru
  • ¼ šálku mouky
  • 1 lžíce vanilkového cukru

 Na drobenku:

  • ¼ šálku másla
  • 1/3 šálku mouky
  • 1/8 šálku cukru

 Postup přípravy:

  • Nejdříve si přichystejte koláčové těsto. Do mísy pro přípravu těsta vložte mouku, sůl a kostky másla. Zapněte mixér a mixujte krátkou chvilku, až začne těsto připomínat drobenku.
  • Poté přilejte trošku ledové vody, a mixujte dál. S vodou opatrně, aby vaše těsto nebylo příliš tekuté. Těsto by mělo mít tendenci se již k sobě lepit, ale stále je mírně drobenkovité. Takové těsto vyválejte na pomoučeném vále.
  • Nádobu na koláč vymažte máslem a vložte na ni těsto. Zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny v mrazničce.
  • Oloupejte a nakrájejte broskve na plátky a naskládejte je na koláčové těsto. Nedělejte si příliš starostí s dokonalostí tvaru plátků, které skládáte, nakonec stejně nepůjde ani dokonalé naskládání vidět.
  • Ušlehejte vidličkou nebo metličkou žloutky, řecký jogurt, mouku, cukr a vanilku. Vznikne vám dokonalá hmota připomínající pudink. Tou přelijte naskládané broskve.
  • Pečte koláč 30 minut na 200°C. Mezitím si připravte drobenku.
  • Drobenku připravíte tak, že si dobře smícháte máslo a mouku. Poté vmícháte cukr.
  • Po půl hodině vytáhněte koláč z trouby, a posypejte koláč drobenkou. Pokud nechcete, aby se vám připekla, můžete koláč překrýt alobalem.
  • Po čtvrt hodině pečení zkontrolujte, zda je koláč hotový – píchněte do koláče špejlí, a pokud na ní neulpěly kousky těsta, můžete se radovat, koláč je hotov.
koláč s broskvemi a pudinkovou náplní, ozdobený kopečkem zmrzliny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.