Broskvový koláč z čerstvých broskví

Broskvový koláč z čerstvých broskví
Příprava: 20 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 12

Po celý rok si můžete připravit tento jednoduchý a lahodný koláč.

Budete potřebovat:

  • ½  šálku cukru
  • ¼  šálku baleného hnědého cukru
  •  4 a ½ šálku nakrájených oloupaných broskví
  • 1 balení listového těsta
  • 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  •  ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  •  ¼ lžičky mleté ​​skořice
  • špetka soli
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce másla
  • vanilková zmrzlina

Postup přípravy:

  • Ve velké míse smíchejte cukry a přidejte nakrájené broskve. Jemně smíchejte. Nechejte alespoň hodinu odpočinout.
  • Rozdělte listové těsto na dvě části. Tu větší nyní vyválejte a vyložte jí formu na koláč. Odstávají kraje odstraňte.
  • Slejte broskve, šťávu si nalejte do misky a dejte bokem.
  • Nalejte slitou šťávu z broskví na malou pánvičku, přidejte kukuřičný škrob, muškátový oříšek, skořici a špetku soli. Uveďte směs do varu a za stálého míchání nechte vzniklou šťávu jemně zredukovat, až bude hustá. Sejměte z ohně a přidejte citronovou šťávu a máslo.
  • Naskládejte broskve na spodní koláčovou vrstvu.
  • Zalejte broskve připravenou směsí.
  • Přikryjte koláč druhou vrstvou listového těsta. Zahlaďte okraje. Okraje koláče můžete přikrýt alobalem, nebudou se připalovat.
  • Pečte na 160°C zhruba 45 – 60 minut. Koláč je hotový, když je vrchní vrstva zlatavá.
  • Vyjměte koláč z trouby, nechte vychladnout.
  • Jednotlivé kousky doplňte na servírovacím talířku kopečkem vanilkové zmrzliny.
pečený koláč s broskvovou náplní
Zdroj foto: joyofbaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.