Chutná vám brownie? Jedná se o moučník, jenž k nám přišel až ze Spojených států.
Používá se třené těsto s moukou a kakaem.
Obohaťte moučník ještě o karamel a vznikne vám oblíbené karamelové vánoční cukroví.
INGREDIENCE NA BROWNIE
- 3/4 kostky másla
- 1 a 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku kakaového prášku
- 4 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
INGREDIENCE NA KARAMEL
- 1 hrnek cukru
- 1/4 hrnku vody
- 4 lžíce másla
- 1/4 hrnku smetany
- mořská sůl
POSTUP NA BROWNIE
- Předehřejte si troubu na 180 °C a vyložte si menší plech čtvercového tvaru pečicím papírem.
- V pánvi si na mírném ohni rozpusťte máslo.
- Smíchejte si v misce rozpuštěné máslo, kakaový prášek a cukr. Postupně do této směsi přimíchejte vejce a vanilkový extrakt.
- V další misce smíchejte mouku se solí a přidejte kakaovou smě s cukrem, vejcem a vanilkovým extraktem.
- Těsto dejte na plech a pečte v předehřáté troubě zhruba 35 až 40 minut. Potom nechejte brownie vychladnout.
POSTUP NA KARAMEL
- Do malého hrnce dejte cukr a vodu. Vařte cukr na mírném ohni a míchejte ho dřevěnou vařečkou. Směs za stálého míchání přiveďte k varu. Potom zvyšte teplotu, přestaňte míchat a vařte směs do té doby, než nebude zlatá.
- Hrnec odstavte a zamíchejte do směsi máslo a smetanu. Směs bude trochu prskat, tak si dejte pozor.
- Potom nechejte karamel vychladnout. Jakmile začne houstnout, polijte jím vychlazené brownie.
- Posypte brownie mořskou solí a nechejte moučník alespoň 20 minut odstát, než ho začnete krájet.