Bruschetta s rajčaty

Bruschetta s rajčaty

Skvělý italský předkrm nebo zdravá svačinka plná čerstvých rajčat a bazalky s lehkou chutí česneku. Je to ideální rychlovka, co potěší nejenom milovníky zeleniny.

INGREDIENCE

  • 1 bageta nebo ciabatta
  • 4 větší vyzrálá rajčata
  • svazek čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej

POSTUP :

  1. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.
  2. Mezitím připravte rajčatovou směs.
  3. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky.
  4. Bazalku najemno nasekejte a spolu se solí, pepřem a lžící olivového oleje důkladně, ale zlehka promíchejte.
  5. Na závěr přidejte prolisované stroužky česneku.
  6. Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.
Opečené plátky pečiva s rajčaty a bazalkou.
www.inspiredtaste.net

V toustovači se bruschetta peče výborně na vroubkovaném nástavci určeném na gril. Co ještě dalšího tito pomocníci umí? Více se dočtete ve velkém testu sendvičovačů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.