Skvělý italský předkrm nebo zdravá svačinka plná čerstvých rajčat a bazalky s lehkou chutí česneku. Je to ideální rychlovka, co potěší nejenom milovníky zeleniny.
INGREDIENCE
- 1 bageta nebo ciabatta
- 4 větší vyzrálá rajčata
- svazek čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
POSTUP :
- Pečivo nakrájejte na plátky a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.
- Mezitím připravte rajčatovou směs.
- Rajčata nakrájejte na drobné kostičky.
- Bazalku najemno nasekejte a spolu se solí, pepřem a lžící olivového oleje důkladně, ale zlehka promíchejte.
- Na závěr přidejte prolisované stroužky česneku.
- Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.
V toustovači se bruschetta peče výborně na vroubkovaném nástavci určeném na gril. Co ještě dalšího tito pomocníci umí? Více se dočtete ve velkém testu sendvičovačů.