Bruschetta s rajčaty a parmazánem

Bruschetta s rajčaty a parmazánem

Vyzkoušejte tento snadný recept na bruschettu, který se stane vaším oblíbeným letním předkrmem. Ideální na letní večírky, ale i večeře o všedním dni.

Ingredience

  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžičky lisovaného čerstvého česneku
  • 700 g rajčat,  nakrájených na kostičky
  • 1/4 šálku jemně nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžíce balzamikového octa nebo více podle chuti
  • 3/4 lžičky soli, poté více podle chuti
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 šálku bazalky, nasekané na proužky
  • 1 bochník (420 g) francouzského, nakrájeného na 1,3 cm silné plátky (asi 12 plátků)

Postup

  • Zahřejte olivový olej v malé pánvi nebo kastrůlku na středně nízkém plameni.
  • Přidejte česnek a opékejte, dokud nezačne zlátnout, asi 1 minutu.
  • Přendejte do velké mísy.
  • Nechte vychladnout, zatímco budete krájet rajčata a bazalku.
  • Rajčata nasypte do mísy s vychladlou směsí oleje.
  • Přidejte parmazán, bazalku, balzamikový ocet, sůl a pepř.
  • Směs dobře promíchejte.
  • Umístěte mřížku do trouby několik cm pod gril a předehřejte na funkci na gril.
  • Zarovnejte plátky chleba na plech.
  • Grilujte dozlatova, asi minutu, poté otočte na druhou strany a opět grilujte dozlatova.
  • Ihned podávejte rajčatovou směs s opečeným chlebem (lžící přidejte trochu šťávy).
  • Pokud chcete, ozdobte ještě parmazánem.
Rajčatová směs s bazalkou v mističce, obložená plátky opečených chlebů, to vše servírováno na talíři.
www.cookingclassy.com

Podívejte se také na našich 7 nejlepších italských receptů! Jaký si uvaříte první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.