Tato opečená bagetka se sladkou kukuřicí a kozím sýrem je jednoduchý, elegantní a skvěle se hodí jako pohoštění na různé oslavy. Užijte si to!
Ingredience
- 4 klasy čerstvé kukuřice, bez slupek
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce granulovaného cukru
- 3 lžíce balzamikového octa
- ¼ šálku čerstvé bazalky, nakrájené na tenké proužky
- sůl a pepř dle chuti
- 1 bageta
- ¼ šálku olivového oleje
- 230 g kozího sýra
Postup
- Ostrým nožem opatrně odřízněte zrníčka z kukuřičných klasů.
- Ve velké misce smíchejte kukuřičná zrna, med, cukr a balzamikový ocet a promíchejte.
- Vmíchejte bazalku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Bagetu nakrájejte na plátky (krájejte trochu na šikmo).
- Obě strany každého plátku potřete olivovým olejem a položte na grilovací pánev.
- Plátky bagety opékejte 3 minuty, otočte je a opékejte další 2 minuty.
- Vyndejte z pánve, každý plátek potřete kozím sýrem a poklaďte kukuřičnou směsí.
- Podávejte ihned!