Brynzové noky se slaninou

Brynzové noky se slaninou

Slovenská pochoutka v podobě halušek se sýrem z ovčího mléka je to nejlepší, co lze ochutnat.

Ingredience:

  • 500 g syrových brambor
  • 200 g hladké mouky (může být i bezlepková)
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 200 g slaniny
  • 250 g sýra Brynza
  • Hrst nakrájené petrželky (nebo pažitky)

Postup:

  • Nejdříve si dáme vařit hrnec vody, kterou osolíme.
  • Mezitím nastrouháme brambory na jemném struhadle.
  • Přidáme mouku, vejce, sůl a promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
  • Pokud nemáme tvořítko na halušky, vyválíme tenké proužky těsta na válu a nakrájíme na malé kousky.
  • Knedlíčky vaříme po částech, aby jich nebylo v hrnci moc najednou, ideálně na tři várky.
  • Pomocí cedníku je vždy vylovíme z vody a dáme vařit další.
  • Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.
  • Hotové noky servírujeme tak, že je naložíme na talíř a přelijeme rozehřátou brynzou.
  • Nakonec je ještě posypeme osmaženou slaninou a petrželkou.
Halušky s brynzou a slaninou.
Zdroj: http://www.almostbananas.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.