Nejlepší recepty na bublaninu: 10x jinak, ale pokaždé lahodně

Je rychlá a nenáročná na přípravu.

Můžete do ní použít jakékoliv oblíbené ovoce.

Zvládne ji i úplný začátečník!

Právem patří mezi nejoblíbenější letní dezerty.

Inspirujte se v našich receptech na bublaninu a připravte si tento skvělý moučník klidně i mimo sezónu.

Název bublaniny je odvozen od slova bublat – lehké těsto při pečení stoupne, zatímco ovoce, které se poklade na povrch moučníku klesne dolů, vypadá to tedy jako by těsto vybublalo vzhůru.

Tradičně se připravuje z třešní, ale je výborná s jakýmkoli ovocem – borůvky, rybíz, maliny, lesní směs, ale i švestky, rebarbora nebo třeba ananas.

Po upečení a vychladnutí ji posypte moučkovým cukrem a pokud ji nesníte hned, přikryjte ji čistou utěrkou, aby byla zůstala co nejdéle čerstvá.

V horkých letních dnech ji servírujte s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Velkou parádu ale udělá i snítka čerstvé máty, meduňky anebo pár kousků ovoce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.