Bublanina je lehoučká sladká buchta, ke které se krásně hodí kyselkavá chuť vína, chutě se vyváží a vzniká skvělá letní pochoutka, jak ji známe od babiček.
INGREDIENCE
- hroznové víno
- 4 vejce
- 220 g krystalového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 100 ml oleje
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 6 lžic vlažné vody
- špetka soli
- špetka citronové kůry
POSTUP
- Vajíčka vyšleháme s cukrem, olejem, vodou a vanilkovým cukrem do nadýchané pěny.
- Přidáme sypké ingredience a pokračujeme ve šlehání, dokud nemáme hladké lité těsto.
- Pozor na citronovou kůru, pro někoho může vytvořit lehce nepříjemný chuťový akcent.
- Těsto vylijeme na vymazaný či vyložený plech pečícím papírem a můžeme klást hrozny (celé, nebo půlky).
- Moc to nepřehánět, aby se vám bublanina pěkně propekla.
- Pečeme 25-30 minut na 180 stupňů.