Bublanina s hroznovým vínem

Bublanina s hroznovým vínem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Bublanina je lehoučká sladká buchta, ke které se krásně hodí kyselkavá chuť vína, chutě se vyváží a vzniká skvělá letní pochoutka, jak ji známe od babiček.

INGREDIENCE

  • hroznové víno
  • 4 vejce
  • 220 g krystalového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 lžic vlažné vody
  • špetka soli
  • špetka citronové kůry

POSTUP

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem, olejem, vodou a vanilkovým cukrem do nadýchané pěny.
  2. Přidáme sypké ingredience a pokračujeme ve šlehání, dokud nemáme hladké lité těsto.
  3. Pozor na citronovou kůru, pro někoho může vytvořit lehce nepříjemný chuťový akcent.
  4. Těsto vylijeme na vymazaný či vyložený plech pečícím papírem a můžeme klást hrozny (celé, nebo půlky).
  5. Moc to nepřehánět, aby se vám bublanina pěkně propekla.
  6. Pečeme 25-30 minut na 180 stupňů.
Pokrájená bublanina s ovocem na velkém tácu.
www.lookimadethat.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.