Bublanina patří mezi oblíbené dezerty. Proč nevyzkoušet třeba višňovou? Připravíme si ji z piškotového těsta a uvidíte, že vám bude moc chutnat!
INGREDIENCE
- 2 dcl mléka
- 2 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 kg višní
- drobenka
INGREDIENCE
- máslo
- hrubá mouka
- cukr
POSTUP
- Vejce ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Přidejte olej, mléko a mouku s práškem do pečiva.
- Vyšlehejte hladkou hmotu.
- Těsto vylijte do formy.
- Posypte vypeckovanými višněmi a nakonec drobenkou.
- Drobenku si připravte tak, že prsty uhněťte máslo, hrubou mouku a cukr do pískové hmoty.
- Bublaninu pečte při 200°C po dobu 30 minut.