Tato jahodová bublanina je plná čerstvých jahod je jedním z nejjednodušších a nejchutnějších dezertů, jaké kdy uděláte.
Co budeme potřebovat
- 180 g hladké mouky
- 1½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 6 lžic nesoleného másla, změklého
- 120 g cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 ml mléka
- 300 g jahod, oloupaných a rozpůlených
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a formu vymažte máslem.
- Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V míse ušlehejte máslo a cukr.
- Přidejte vejce a vanilku a šlehejte na nízkou rychlost, dokud se dobře nespojí.
- Postupně přidávejte moučnou směs střídavě s mlékem a šlehejte na nízké otáčky do hladka.
- Těsto přendáme do připravené formy a uhladíme stěrkou. Nahoru naskládejte jahody řeznou stranou dolů tak, aby zcela zakryly těsto.
- Jahody posypte 2 lžícemi cukru.
- Pečte deset minut, poté snižte teplotu na 160 stupňů a pečte, dokud koláč není lehce zlatavý a špejle nevyjde čistá, asi hodinu.
- Dort necháme vychladnout v plechu.