Úžasná buchta na plech z podmáslí s polevou s chutí karamelu je jemná a vlhká a zajisté si ji oblíbíte. Je jednoduchá a hravě ji tak připravíte i nečekané návštěvě.
Ingredience
- 3/4 šálku změkčeného másla
- 1 a 3/4 šálku cukru
- 3/4 čajové lžičky soli
- 2 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 4 velká vejce
- 2 žloutky
- 1 a 1/2 šálku podmáslí
- 2 a 3/4 šálku hladké mouky
Na polevu:
- 1 šálek třtinového cukru
- 6 lžic másla
- 1/4 šálku mléka
- 1 a 3/4 šálku moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Postříkejte plech o rozměrech 33×23 cm sprejem na pečení.
- Pomocí elektrického mixéru rozšlehejte máslo, cukr, sůl, prášek do pečiva a vanilku, dokud nebude směs lehká a nadýchaná, alespoň 5 minut.
- Po jednom přidávejte vejce a žloutky, které po každém přidání dobře rozšlehejte.
- Přimíchejte podmáslí.
- Přidejte mouku a promíchejte.
- Oškrábejte boky misky a ujistěte se, že je vše rovnoměrně promícháno.
- Nalijte těsto do připravené formy.
- Pečte po dobu 35 minut
- Nechte vychladnout.
- Na mírném ohni rozpusťte v kastrolu máslo.
- Vypněte ohřev a šlehejte třtinový cukr a mléko, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte moučkový cukr a míchejte do hladka.
- Pomalu přelijte vychlazenou buchtu.
- Dobrou chuť!