Buchta na plech s karamelovou polevou

Buchta na plech s karamelovou polevou

Úžasná buchta na plech z podmáslí s polevou s chutí karamelu je jemná a vlhká a zajisté si ji oblíbíte. Je jednoduchá a hravě ji tak připravíte i nečekané návštěvě.

Ingredience

  • 3/4 šálku změkčeného másla
  • 1 a 3/4 šálku cukru
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 2 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 4 velká vejce
  • 2 žloutky
  • 1 a 1/2 šálku podmáslí
  • 2 a 3/4 šálku hladké mouky

Na polevu:

  • 1 šálek třtinového cukru
  • 6 lžic másla
  • 1/4 šálku mléka
  • 1 a 3/4 šálku moučkového cukru

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Postříkejte plech o rozměrech 33×23 cm sprejem na pečení.
  3. Pomocí elektrického mixéru rozšlehejte máslo, cukr, sůl, prášek do pečiva a vanilku, dokud nebude směs lehká a nadýchaná, alespoň 5 minut.
  4. Po jednom přidávejte vejce a žloutky, které po každém přidání dobře rozšlehejte.
  5. Přimíchejte podmáslí.
  6. Přidejte mouku a promíchejte.
  7. Oškrábejte boky misky a ujistěte se, že je vše rovnoměrně promícháno.
  8. Nalijte těsto do připravené formy.
  9. Pečte po dobu 35 minut
  10. Nechte vychladnout.
  11. Na mírném ohni rozpusťte v kastrolu máslo.
  12. Vypněte ohřev a šlehejte třtinový cukr a mléko, dokud se cukr nerozpustí.
  13. Přidejte moučkový cukr a míchejte do hladka.
  14. Pomalu přelijte vychlazenou buchtu.
  15. Dobrou chuť!
Řez z podmáslí politý karamelovou polevou servírovaný na talířku.
www.spicysouthernkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.