Buchta s bílým rybízem a hruškami

Buchta s bílým rybízem a hruškami
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Tato vláčná máslová buchta, posypaná cukrem, je doplněna plátky hrušek, jejichž sladkost se krásně doplňuje s kyselostí bílého rybízu. Pokud si k ní připravíte i doporučenou vanilkovou omáčku, vykouzlíte naprostou delikatesu!

Ingredience

Na buchtu:

  • ¾ šálku másla
  • 1 šálek cukru
  • 3 vejce
  • 1 a ½ šálku hladké mouky
  • ¾ lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce mléka
  • 1 hruška
  • bílý rybíz
  • 2 lžíce cukru

Na vanilkovou omáčku:

  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • ½ šálku smetany ke šlehání
  • ½ šálku mléka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. 27 cm dortovou formu vymažte máslem včetně boků.
  3. Máslo rozpusťte, nechte vychladnout a poté smíchejte s cukrem.
  4. Do směsi přidejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
  5. V samostatné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva.
  6. Přidejte polovinu suché směsi k mokré směsi a míchejte, dokud se vše nespojí.
  7. Přidejte polovinu mléka a poté opakujte, dokud se mléko a suché přísady nespojí.
  8. Směs nalijte do vymazané formy.
  9. Hrušku rozkrojte na tenké plátky, vytvořte dlouhé kousky a položte je na vrchol buchty ve tvaru větrníku.
  10. Zbytek buchty posypte bílým rybízem, který jste omyli a osušili.
  11. Buchtu pečte v předehřáté troubě 35 minut, poté posypte 2 lžícemi cukru a pečte dalších 5 minut.
  12. Vychutnejte si buchtu s vanilkovou omáčkou.
  13. Smíchejte moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky.
  14. V malém hrnci na středně nízké teplotě zahřejte mléko a smetanu.
  15. Zahřátou mléčnou směs pomalu za stálého šlehání nalijte do směsi vajec a cukru.
  16. Nalijte směs zpět do hrnce a za stálého míchání snižte teplotu na minimum.
  17. Do kukuřičného škrobu v malé misce přidejte několik kapek studeného mléka nebo smetany a míchejte, dokud nevytvoříte pastu.
  18. Přidejte lžíci teplé směsi z hrnce do pasty z kukuřičného škrobu a po pořádném promíchání opakujte.
  19. Nalijte směs kukuřičného škrobu do hrnce k teplé směsi a dobře šlehejte, dokud směs nezhoustne.
  20. Odstraňte z tepla a podávejte teplé nebo vychlazené s rybízovou buchtou.
Koláč s hruškami a bílým rybízem ozdobený čerstvým ovocem.
www.halfandhalv.wordpress.com

Inspirujte se také našimi nejlepšími recepty na rybízovou bublaninu, která se skvěle hodí ke každé příležitosti.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.