Buchta s broskvemi a skořicí

Buchta s broskvemi a skořicí
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Tato buchta je perfektně dochucená skořicí, vanilkou a je navršena velkými klínky čerstvých broskví. Když přidáte šlehačku, bude to už jen třešnička na dortu.

Ingredience

  • ½ šálku změklého másla
  • ⅔ šálku krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilky
  • kůra z 1 citronu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 3 zralé broskve (nakrájené na klínky, není třeba loupat)
  • ¼ šálku broskvové nebo meruňkové marmelády (volitelně)

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Vymažte a moukou vysypte 23 cm kulatou formu.
  3. Uřízněte kruh pečícího papíru, který odpovídá dnu formy, a vložte do formy.
  4. V míse elektrického mixéru rozšlehejte půl šálku změklého másla.
  5. Vmíchejte ⅔ šálku cukru a poté přidávejte po 1 vejci, šlehejte, dokud se vše důkladně nespojí.
  6. Vmíchejte vanilku a citronovou kůru.
  7. Přidejte 1 šálek mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, ¼ lžičky soli a ½ lžičky skořice.
  8. Míchejte na nízké rychlosti, dokud nezískáte hladké a husté těsto.
  9. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy – bude to docela tenká vrstva, ale bude kynout!
  10. Broskvové klíny naaranžujte na buchtu a lehce je zatlačte do těsta.
  11. Pečte 45–50 minut, nebo dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
  12. Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout.
  13. V případě potřeby potřete buchtu ¼ šálkem broskvové nebo meruňkové marmelády (nejprve ji zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 20-30 sekund).
  14. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě – buď samotné, nebo se šlehačkou a dalšími čerstvými broskvemi!
Broskvový koláč s vedle položeným košíkem plným čerstvých broskví.
www.thewoksoflife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.