Tato buchta je perfektně dochucená skořicí, vanilkou a je navršena velkými klínky čerstvých broskví. Když přidáte šlehačku, bude to už jen třešnička na dortu.
Ingredience
- ½ šálku změklého másla
- ⅔ šálku krystalového cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilky
- kůra z 1 citronu
- 1 šálek hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ½ čajové lžičky skořice
- 3 zralé broskve (nakrájené na klínky, není třeba loupat)
- ¼ šálku broskvové nebo meruňkové marmelády (volitelně)
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vymažte a moukou vysypte 23 cm kulatou formu.
- Uřízněte kruh pečícího papíru, který odpovídá dnu formy, a vložte do formy.
- V míse elektrického mixéru rozšlehejte půl šálku změklého másla.
- Vmíchejte ⅔ šálku cukru a poté přidávejte po 1 vejci, šlehejte, dokud se vše důkladně nespojí.
- Vmíchejte vanilku a citronovou kůru.
- Přidejte 1 šálek mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, ¼ lžičky soli a ½ lžičky skořice.
- Míchejte na nízké rychlosti, dokud nezískáte hladké a husté těsto.
- Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy – bude to docela tenká vrstva, ale bude kynout!
- Broskvové klíny naaranžujte na buchtu a lehce je zatlačte do těsta.
- Pečte 45–50 minut, nebo dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
- Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout.
- V případě potřeby potřete buchtu ¼ šálkem broskvové nebo meruňkové marmelády (nejprve ji zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 20-30 sekund).
- Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě – buď samotné, nebo se šlehačkou a dalšími čerstvými broskvemi!