Buchta s jablky a mandlemi

Buchta s jablky a mandlemi
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Máte mlsný jazýček a rádi byste si připravili něco dobrého na zub? Vyzkoušejte cuketovou buchtu s drobenkou a jablky. Výborná kombinace chutí potěší vaše chuťové buňky. Tuto buchtu můžete podávat jako pohoštění pro své hosty.

Co budeme potřebovat

  • 100 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 celé vejce
  • 180 ml oleje
  • perníkové koření
  • 2 až 3 jablka
  • plátky mandlí

Na drobenku

  • hrubá mouka
  • mletý cukr
  • máslo

Postup

  • Polohrubou mouku, cukr, vejce a olej smícháme v míse v těsto.
  • Přidáme perníkové koření.
  • Připravíme si drobenku.
  • Vezmeme dortovou formu, na její dno nakrájíme na plátky 1 jablko, posypeme drobenkou a zalijeme těstem.
  • Na těsto dáme druhou půlku drobenky a nakrájené jablko a plátky mandlí.
  • Pečeme asi 45 minut při teplotě 160°C.

K cuketovým dezertům si dopřejte i šálek kvalitní kávy. Jak se připravuje v kávovarech Krups.

Zapékací mísa plná nadýchaného cuketového těsta.
Zdroj: laughingspatula.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.