Máte mlsný jazýček a rádi byste si připravili něco dobrého na zub? Vyzkoušejte cuketovou buchtu s drobenkou a jablky. Výborná kombinace chutí potěší vaše chuťové buňky. Tuto buchtu můžete podávat jako pohoštění pro své hosty.
Co budeme potřebovat
- 100 g cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 1 celé vejce
- 180 ml oleje
- perníkové koření
- 2 až 3 jablka
- plátky mandlí
Na drobenku
- hrubá mouka
- mletý cukr
- máslo
Postup
- Polohrubou mouku, cukr, vejce a olej smícháme v míse v těsto.
- Přidáme perníkové koření.
- Připravíme si drobenku.
- Vezmeme dortovou formu, na její dno nakrájíme na plátky 1 jablko, posypeme drobenkou a zalijeme těstem.
- Na těsto dáme druhou půlku drobenky a nakrájené jablko a plátky mandlí.
- Pečeme asi 45 minut při teplotě 160°C.
K cuketovým dezertům si dopřejte i šálek kvalitní kávy. Jak se připravuje v kávovarech Krups.