Buchta s pudinkem a ovocem je skvělou volbou pro každého, kdo miluje sladko-kyselé dezerty.
Ingredience na těsto
- 500g polohrubé mouky
- 250g másla
- 1ks vajíčka
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček kypřicího prášku
Ingredience na náplň
- 1,5kg jablek
- 4 balíčky vanilkového pudinku v prášku
- 1-3 lžíce moučkového cukru (podle sladkosti jablek)
Postup
- V míse smíchejte prosátou mouku se změklým máslem, cukrem, mlékem, vajíčkem a kypřicím práškem. Zapracujte do hladkého těsta.
- Vzniklé těsto rozdělte do 2 částí a dejte do ledničky odpočinout a ztuhnout.
- Mezitím očistěte jablka a nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte nahrubo. Kdo, jak má rád.
- Do jablek zamíchejte cukr a pudinky v prášku. Můžete přimíchat špetku skořice. Vše dobře promíchejte.
- Ztuhlé těsto vyndejte z lednice a vyválejte nejdříve první placku. Rozložte ji na vymazaný a vysypaný plech.
- Navrch rozprostřete jablečnou náplň a poté ji přikryjte druhou vyválenou plackou těsta.
- Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C a pečte dozlatova.
- Hotovou buchtu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
- Koláč s pudinkem a jablky krájíme až po vychladnutí.
Nejlepší pomocník pro vaše pečení? Nahlédněte na naše recenze na nejlepší ruční šlehače. Pomůžou vám při výběru.