Buchty, kdy smícháte mouku, vejce a máslo, jsou nejjednodušší a zároveň ty nejoblíbenější. Tento luxusní makový dezert se švestkami nikdy nezklame!
Ingredience
- 1,5 šálku celozrnné mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1/8 lžičky soli
- 3 lžíce máku
- 2 vejce
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku kokosového oleje
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 šálku kokosového mléka light
- 7-8 švestek, nakrájených na malé kousky
- 1/4 šálku mandlových vloček
Na posypání:
- 2 lžíce mandlových vloček
- moučkový cukr
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte formu na pečení a vysypte moukou.
- Použijte ideálně obdélníkovou formu 20 x 10 cm.
- Ve velké misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a mák.
- V jiné misce vyšlehejte vejce a cukr, dokud směs není hustá a zdvojnásobená.
- Pomalu přidávejte olej a vanilkový extrakt.
- Přidejte směs mouky ve 3 dávkách do vaječné směsi, střídavě s kokosovým mlékem.
- Jemně přidejte švestky a mandle.
- Těsto by mělo být silné.
- Nalijte těsto do připravené formy.
- Posypte mandlemi a pečte 45-50 minut, dokud špejle vložená doprostřed nevyleze čistá.
- Před vyklopením na chladicí rošt nechte buchtu 10 – 15 minut vychladnout ve formě. Před podáváním posypte cukrem.
- Tato buchta se velmi dobře skladuje v chladničce ve vzduchotěsné nádobě.