Buchta s mákem a švestkami

Buchta s mákem a švestkami
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Buchty, kdy smícháte mouku, vejce a máslo, jsou nejjednodušší a zároveň ty nejoblíbenější. Tento luxusní makový dezert se švestkami nikdy nezklame!

Ingredience

  • 1,5 šálku celozrnné mouky   
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1/8 lžičky soli
  • 3 lžíce máku
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku kokosového oleje   
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 šálku kokosového mléka light
  • 7-8 švestek, nakrájených na malé kousky
  • 1/4 šálku mandlových vloček

Na posypání:

  • 2 lžíce mandlových vloček
  • moučkový cukr

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Vymažte formu na pečení a vysypte moukou.
  3. Použijte ideálně obdélníkovou formu 20 x 10 cm.
  4. Ve velké misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a mák.
  5. V jiné misce vyšlehejte vejce a cukr, dokud směs není hustá a zdvojnásobená.
  6. Pomalu přidávejte olej a vanilkový extrakt.
  7. Přidejte směs mouky ve 3 dávkách do vaječné směsi, střídavě s kokosovým mlékem.
  8. Jemně přidejte švestky a mandle.
  9. Těsto by mělo být silné.
  10. Nalijte těsto do připravené formy.
  11. Posypte mandlemi a pečte 45-50 minut, dokud špejle vložená doprostřed nevyleze čistá.
  12. Před vyklopením na chladicí rošt nechte buchtu 10 – 15 minut vychladnout ve formě. Před podáváním posypte cukrem.
  13. Tato buchta se velmi dobře skladuje v chladničce ve vzduchotěsné nádobě.
Makový koláč se švestkami servírovaný na talířku s nožem.
www.tashasartisanfoods.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.