Buchta s mandlemi a rozinkami

Buchta s mandlemi a rozinkami
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Bábovka ve vídeňském stylu? Pokud ji neznáte, určitě ji musíte ochutnat. Má lahodnou chuť, je vláčná a dokonale sladká. Když si na ní ještě pořídíte trochu zdobenější bábovkovou formu, bude perfektní.

Ingredience:

  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • citronová kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 350 g hladké mouky
  • 8 lžic mléka
  • 100 g rozinek
  • 50 g mletých mandlí

Postup:

  • Do mísy dáme změklé máslo, cukr, vaječný žloutky a vyšleháme do pěny.
  • Přimícháme citronovou kůru a vanilkový cukr.
  • Za stálého míchání přisypeme mouku s kypřicím práškem a také mléko.
  • Přihodíme rozinky i mandle a vše zamícháme.
  • Bílky našleháme do tuhého sněhu.
  • Po částech jej přidáme do těsta a opatrně promícháme.
  • Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • Těsto nalijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu.
  • Pomocí špejle pak zkontrolujeme, jestli je bábovka ve střední části dobře propečená.
  • Vyjmeme z trouby, necháme tak 5 minut odpočinut a pak vyklopíme.
  • Bábovku pocukrujeme.
Ořechová bábovka s mandlemi a vůní citronů.
Zdroj: https://www.strudelandschnitzel.com/
Katka Horáková

Autor článku
Katka Horáková

Jmenuji se Katka a práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 15 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.