Bábovka ve vídeňském stylu? Pokud ji neznáte, určitě ji musíte ochutnat. Má lahodnou chuť, je vláčná a dokonale sladká. Když si na ní ještě pořídíte trochu zdobenější bábovkovou formu, bude perfektní.
Ingredience:
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
- citronová kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 350 g hladké mouky
- 8 lžic mléka
- 100 g rozinek
- 50 g mletých mandlí
Postup:
- Do mísy dáme změklé máslo, cukr, vaječný žloutky a vyšleháme do pěny.
- Přimícháme citronovou kůru a vanilkový cukr.
- Za stálého míchání přisypeme mouku s kypřicím práškem a také mléko.
- Přihodíme rozinky i mandle a vše zamícháme.
- Bílky našleháme do tuhého sněhu.
- Po částech jej přidáme do těsta a opatrně promícháme.
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Těsto nalijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu.
- Pomocí špejle pak zkontrolujeme, jestli je bábovka ve střední části dobře propečená.
- Vyjmeme z trouby, necháme tak 5 minut odpočinut a pak vyklopíme.
- Bábovku pocukrujeme.