Buchta Streusel s hruškami

Buchta Streusel s hruškami
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Koláč Streusel je dokonalým podzimním a zimním dezertem, který si navíc připravíte opravdu hravě. Jemný základ, hrušky a lahodná skořicová drobenka jsou perfektní kombinací.

Ingredience

Na buchtu:

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 3/4 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce, pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku mléka, pokojové teploty
  • 1/2 šálku zakysané smetany, pokojové teploty (nejlepší je plnotučná)
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 polévková lžíce másla na vymazání formy
  • 3-4 čerstvé hrušky, oloupané a nakrájené na tenké plátky (alternativně použijte 850 ml velkou plechovku konzervovaných hrušek)

Na drobenku:

  • 2/3 šálku hladké mouky
  • 2/3 hrnku bílého cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky skořice

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Přidejte máslo a cukr do mísy stolního mixéru a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná a nezačne mít bledou barvu (asi 4-5 minut).
  3. Přidejte vejce a vanilku a šlehejte na střední rychlost, dokud nebude směs hladká.
  4. Je dobré mísu pravidelně škrábat, abyste se ujistili, že je vše rovnoměrně zapracováno.
  5. Přidejte mléko a zakysanou smetanu a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  6. Do samostatné mísy přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a tyto přísady smíchejte vidličkou nebo drátěnou metlou.
  7. Jakmile jsou všechny přísady zapracovány, nasypte směs mouky do směsi v mixéru.
  8. Zapněte mixér a sledujte, jak se těsto spojuje.
  9. Jakmile uvidíte formu těsta s pruhy mouky, vypněte mixér a vyjměte misku.
  10. Přemíchání v této fázi může způsobit příliš hustou a suchou buchtu s velkými vzduchovými bublinami, což rozhodně nechcete.
  11. Gumovou stěrkou ručně oškrábejte boky mísy a jemně vmíchejte zbylou mouku.
  12. Skleněnou obdelníkovou formu o rozměrech 23×33 cm vymažte trochou másla a nalijte do ní připravené těsto pomocí stěrky, abyste těsto zatlačili do rohů a vyrovnali povrch.
  13. Nakrájené hrušky rozprostřete na horní část těsta.
  14. V čisté míse smíchejte mouku, cukr a skořici na drobenku.
  15. Přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte vidličkou, dokud se směs nerozpadá.
  16. Posypte hrušky drobenkou a ujistěte se, že je rovnoměrně rozetřete do všech rohů.
  17. Pečte buchtu po dobu 47-50 minut.
  18. Když je buchta hotová, drobenka bude nahoře mírně opečená a když do středu buchty vložíte párátko, vyjde čisté.
  19. Nechte buchtu ve formě alespoň 20 minut vychladnout, než do ní zakrojíte.
  20. Užijte si to!
Hruškový koláč s drobenkou a skořicí servírovaný na talířku.
www.thebusybaker.ca

Vyzkoušejte našich 5 úžasných moučníkových receptů s drobenkou, po kterých se budete olizovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.