Výborná borůvková buchta s tvarohem vás ohromí. Jednoduchý recept, který zvládnete do hodiny.
Ingredience
- 1 lžíce špaldové celozrnné mouky
- 2 lžíce hladké mouky (+na vymazání)
- 100g změklého másla (+ na vymazání)
- 100g třtinového cukru
- 3 ks vajec
- 500g měkkého tvarohu
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 3 hrnky borůvek
Postup
- V míse utřete máslo s třtinovým cukrem a žloutky do tužší hmoty.
- Přimíchejte měkký tvaroh, vanilkový cukr a obě mouky smíchané s kypřícím práškem.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho k již smíchaným ingrediencím.
- Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Poté do ní vlijte polovinu těsta a zasypte jej polovinou borůvek.
- Poté nalijte druhou polovinu těsta a navrstvěte zbylé borůvky.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 40 minut.
- Upečenou buchtu nechte vychladnout a poté podávejte.