Buchta z jogurtu a medu s olejem

Buchta z jogurtu a medu s olejem

Pokud upřednostňujete máslo a nedáte na něj dopustit, pak po ochutnání této olejové buchty změníte názor.

Bude se vám v ústech rozplývat a klidně jí sníte i celou na posezení. Postará se o to vhodný výběr surovin, díky nimž je výsledný moučník dokonale vláčný.

Ingredience:

  • 2/3 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 2/3 hrnku medu
  • 1 polévková lžíce jemně nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 3 velká vejce
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a nachystáme formu na dort, ale klidně i na biskupský chlebíček atd., záleží na to, co máme po ruce.
  • Ve velké misce smícháme jogurt, med, olivový olej, tymián a citronovou kůru.
  • Po jednom zašleháme vejce a přisypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu i sůl.
  • Důkladně zamícháme, aby vzniklo hladké těsto a to pomocí kuchyňské stěrky/špachtle přendáme do pečící formy, kterou vystříkáme sprejem na pečení nebo vyložíme pečícím papírem.
  • Pečeme zhruba 40 – 45 minut a poté vyndáme hotovou buchtu z trouby a necháme 10 minut odpočinout, teprve potom ji vyndáme z formy.
  • Pak opatrně vyndáme z formy, dáme na kuchyňskou mřížku a necháme úplně vychladnout.
  • Servírujeme tak jak je, případně můžeme pocukrovat, polít polevou nebo na to dát kopeček oblíbené zmrzliny.
Moučník z extra panenského olivového oleje s chutí medu a jogurtu.
Zdroj: https://latourangelle.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.