Ohlásila se vám nečekaná návštěva nebo vás přepadla chuť na něco sladkého?
Nezoufejte, máme pro vás řešení.
Vyzkoušejte naše jedinečné recepty na buchtu z mikrovlnky.
Jsou rychlé, snadné a chutné.
Který vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Užitečné tipy na moučníky z mikrovlnné trouby
Na vlastnoruční výrobě rozmanitých koláčů a moučníků mnohé z nás odrazuje časová náročnost, příprava i s pečením obvykle trvá nejméně hodinu.
I když mnoho z nás má doma mikrovlnkou troubu, možná vás ještě nenapadlo, že kromě ohřevu jídla, ji můžete stejně dobře použít i k pečení sladkostí. Budou hotové doslova za pár minut.
Recepty na buchtu z mikrovlnky jsou velmi různorodé, neboť obecně platí, že v tomto užitečném pomocníkovi můžete upéct hned několik druhů těsta.
Příprava je obvykle velmi jednoduchá, následující rady vám mohou pomoci k tomu nejlepšímu výsledku.
- Nepoužívejte k přípravě ingredience, které jste právě vyndali z ledničky. Suroviny by měly mít pokud možno pokojovou teplotu.
- Sypké ingredience, jako je mouka, kakao či cukr, před použitím vždy prosejte přes síto.
- Používejte pouze formy, které jsou označené symbolem, že je lze použít v mikrovlnné troubě.
- Kromě silikonových či keramických forem, existují i jednorázové formy papírové nebo vyrobené z hliníkové fólie.
- Během pečení mikrovlnku zbytečně neotvírejte.
- K otestování toho, zda je buchta z mikrovlnky hotová, použijte špejli. Pokud je špejle po zapíchnutí vlhká, pokračujte v pečení v půlminutových intervalech a po každých 30 sekundách zkontrolujte konzistenci.
Hledáte moučník, kterým okouzlíte každou návštěvu? Vyzkoušejte naše recepty na hraběnčiny řezy. Úspěch zaručen.