Perfektní moučník z podmáslí je tady! Když použijete třtinový cukr a pokapete horkou buchtu úžasnou máslovou polevou s pekanovými ořechy, samou slastí se vám roztočí hlava. Užijte si to!
Ingredience
- 1/2 šálku másla pokojové teploty
- 2 šálky třtinového cukru
- 2 velká vejce pokojové teploty
- 2 šálky podmáslí
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 3 šálky hladké mouky
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička soli
Na polevu:
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 1 šálek třtinového cukru
- 1/4 šálku podmáslí
- 1/8 čajové lžičky soli
- 1 šálek pekanových ořechů nahrubo nasekaných
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Připravte si plech o rozměrech 23×33 cm.
- Ve velké misce vyšlehejte máslo a třtinový cukr pomocí ručního mixéru do hladka.
- Přidejte po jednom vejce a plně je zapracujte do máslové směsi.
- V případě potřeby oškrábejte boky mísy.
- Přidejte podmáslí a vanilkový extrakt.
- Míchejte, dokud se vše nespojí (ujistěte se, že nejsou žádné hrudky).
- Do vlhkých ingrediencí přidejte mouku, sodu a sůl.
- Ručně promíchejte špachtlí.
- Nalijte těsto na připravený plech.
- Pečte buchtu po dobu 30 minut.
- Deset minut před tím, než je buchta hotová, si připravte polevu.
- Máslo a třtinový cukr společně promíchejte v malé misce.
- Přidejte podmáslí, nasekané pekanové ořechy a sůl.
- Když vyjmete buchtu z trouby, okamžitě ji polejte pekanovou polevou.
- Poté ji na 10 minut vraťte do trouby.
- Když je buchta hotová, poleva by měla bublat a vypadat tekutě a prosakovat do každého koutu buchty.
- Podávejte teplé.