Buchta z podmáslí s pekanovými ořechy

Buchta z podmáslí s pekanovými ořechy
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Perfektní moučník z podmáslí je tady! Když použijete třtinový cukr a pokapete horkou buchtu úžasnou máslovou polevou s pekanovými ořechy, samou slastí se vám roztočí hlava. Užijte si to!

Ingredience

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 2 šálky třtinového cukru
  • 2 velká vejce pokojové teploty
  • 2 šálky podmáslí
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička soli

Na polevu:

  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 1/4 šálku podmáslí
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • 1 šálek pekanových ořechů nahrubo nasekaných

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Připravte si plech o rozměrech 23×33 cm.
  3. Ve velké misce vyšlehejte máslo a třtinový cukr pomocí ručního mixéru do hladka.
  4. Přidejte po jednom vejce a plně je zapracujte do máslové směsi.
  5. V případě potřeby oškrábejte boky mísy.
  6. Přidejte podmáslí a vanilkový extrakt.
  7. Míchejte, dokud se vše nespojí (ujistěte se, že nejsou žádné hrudky).
  8. Do vlhkých ingrediencí přidejte mouku, sodu a sůl.
  9. Ručně promíchejte špachtlí.
  10. Nalijte těsto na připravený plech.
  11. Pečte buchtu po dobu 30 minut.
  12. Deset minut před tím, než je buchta hotová, si připravte polevu.
  13. Máslo a třtinový cukr společně promíchejte v malé misce.
  14. Přidejte podmáslí, nasekané pekanové ořechy a sůl.
  15. Když vyjmete buchtu z trouby, okamžitě ji polejte pekanovou polevou.
  16. Poté ji na 10 minut vraťte do trouby.
  17. Když je buchta hotová, poleva by měla bublat a vypadat tekutě a prosakovat do každého koutu buchty.
  18. Podávejte teplé.
Řez z podmáslí politý polevou z pekanových oříšků servírovaný na talířku.
www.iambaker.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.