Buchta z rebarbory

Buchta z rebarbory
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Rebarbora má typickou jemně nakyslou chuť, která může někoho odradit. Ale opravdoví labužníci ji určitě ocení.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg rebarbory
  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 420 g cukru
  • 125 g hery
  • 160 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • rozinky
  • skořice

Postup

  1. Připravíme si rebarboru, kterou sloupneme a nakrájíme na malé kostky. Ty namočíme do vody teplé asi 70°C.
  2. Vypracujeme hladké těsto z mouky, vejce, 220 g cukru, prášku do pečiva, vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z nichž ta jedna bude o něco větší.
  3. Větší polovinu těsta rozválíme a dáme na vymazaný plech tak, aby těsto bylo i po stranách.
  4. Rebarboru slijeme a promícháme se strouhankou.
  5. Na těsto navršíme rebarboru, posypeme 200g cukru a vanilkovým cukrem a přidáme oprané rozinky a skořici.
  6. Pak vyválíme ještě jeden plát z menšího těsta a ten dáme také na plech. Vrchní i spodní plát společně uzavřeme.
  7. Pečeme asi 30 až 40 minut při teplotě 180°C.
Kousek nadýchaného moučníku, na talířku.
Zdroj: a-kitchen-addiction.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.