Rebarbora má typickou jemně nakyslou chuť, která může někoho odradit. Ale opravdoví labužníci ji určitě ocení.
Co budeme potřebovat
- 1 kg rebarbory
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g hladké mouky
- 420 g cukru
- 125 g hery
- 160 g strouhanky
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- rozinky
- skořice
Postup
- Připravíme si rebarboru, kterou sloupneme a nakrájíme na malé kostky. Ty namočíme do vody teplé asi 70°C.
- Vypracujeme hladké těsto z mouky, vejce, 220 g cukru, prášku do pečiva, vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z nichž ta jedna bude o něco větší.
- Větší polovinu těsta rozválíme a dáme na vymazaný plech tak, aby těsto bylo i po stranách.
- Rebarboru slijeme a promícháme se strouhankou.
- Na těsto navršíme rebarboru, posypeme 200g cukru a vanilkovým cukrem a přidáme oprané rozinky a skořici.
- Pak vyválíme ještě jeden plát z menšího těsta a ten dáme také na plech. Vrchní i spodní plát společně uzavřeme.
- Pečeme asi 30 až 40 minut při teplotě 180°C.