Když vzpomínáte na dětství, vybaví se vám zlatavé buchty s lahodnou náplní? Zavřete oči, zakousněte se a vraťte se do minulosti.
INGREDIENCE na 10 buchet
- 300 g hladké mouky
- 150 ml plnotučného mléka
- 25 g krupicového cukru
- 20 g droždí
- špetka soli
- 40 g másla + na potření
- 1 žloutek
- 1 lžíce rumu
- maková náplň
- moučkový cukr
POSTUP
- V míse promícháme mouku a sůl.
- Z mléka, droždí a cukru vytvoříme kvásek.
- Máslo rozpustíme a spolu s kváskem přidáme k mouce.
- Vmícháme žloutek a rum.
- Vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout.
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Těsto vyválíme.
- Krájíme na čtverečky a vložíme náplň.
- Vytvarujeme buchty a vyskládáme na pekáček.
- Buchty potřeme rozpuštěným máslem.
- Necháme 20 minut kynout.
- Pečeme přibližně 15 minut.
- Ještě horké posypeme moučkovým cukrem.